Friday, October 30, 2009

Wednesday, October 28, 2009

A Holiday Book in Review: Blackwood Farm

Blackwood Farm By: Anne Rice
Fiction: paranormal 530 pages
Book Count: 65

First, why is it that once a person that writes fantasy/paranormal gets famous they are allowed to publish books that are 3 inches thick? I mean I liked the book, but 530 pages? And you could also get the book on tape, how long is that 48 hours?
But, now that I'm done with my rant about the book, about the book. This book is part of the vampire chronicles, but it is not about Lestat. It also is more about ghosts then vampires. Most of the book is the main character's life story. It was interesting to read and although it was long it wasn't boring. I was only complaining about the length because it seams that it is a trend in this area of writing. The books ending was also unexpected, but not in a way that made you feel as if the author was hiding things the whole book.

Friday, October 23, 2009

Impossible Quiz II– Are You Still Psychic?

Note: All answers are based on when the quiz was originally made. This was about 2 p.m. Also although we at W.N.B.N.I. prefer to use the royal we in cases when the plural we would not be correct, this would sound silly in this case. So we will use the writer instead in this case.

1. What color ink was this originally written in?
A. Blue B. Black C. Green D. it wasn’t done in ink
2. What TV network is the writer watching?
A. Food Network B. Discovery Channel C. History Channel
D. Comedy Central
3. What color socks are the writer wearing?
A. White B. Gray C. Black D. Green
4. What is the writer doing right after this? A. going to a book sale B. Resting C. Picking up her kid from school D. dishes
5. What number is the writer thinking of?
A. 3 B. Pi (3.14. . .) C. 97.53312 D. 12
6. What color is the writer thinking of?
A. Orange B. Blue C. Green
D. Pink
7. What is the writer sitting on?
A. Sofa B. Bed C. Chair D. Beanbag
8. What is on the writer’s right hand?
A. Pen Mark B. Sticker C. Sleeping Baby
D. Nothing
9. What was just found on the writer’s shoe?
A. Green Pig sticker B. Toilet Paper C. Pink post-it note
D Nothing
10. Quick what is the writer thinking now?
A. Spork B “I’m Sailing Away . . .” C. ET Phone Home D. Llamas

Answers to follow scoring, so you aren’t reading the answer for number 10 before you answer it.

0-3 Right:
Statically if you randomly picked an answer you would get this score. Go on try it. Roll a die: on 1 the answer is A, on 2 the answer is B, on 3 it’s C, on 4 it’s D, and 5 or 6 means reroll.

4-6 right:
You’re a good guesser.

7-8 right:
Maybe you are a psychic.

9-10 right:
You should go by some lotto tickets, but you knew we would write that.

1. D
2. B
3. C
4. A
5. D
6. B
7. A
8. C
9. D
10. A

Tuesday, October 20, 2009

A Book in Review: 'In the Beginning. . .'

'In the Beginning. . .' A Catholic Understanding of the Story of Creation and the Fall By: Cardinal Joseph Ratzinger
non-fiction: religion 100 pages
Book Count: 64
NYR page count: 1216

I picked up this book for two reasons. One I wanted to read something that would go to my new year's resolution on reading. Two I was having a discussion with a fundamentalist relative on how one doesn't have to believe in only creation or in scientific explanations on the origin of the universe and/or people i.e. evolution. And so seeing this book I thought I would see what it says on it. It only had a few brief bits on the subject and as none of them was on how a better translation of the first two chapters of Genesis from the original Hebrew explicitly state that evolution happened,(not that it would) it was not useful in that talk. (But, what is in religion talks?) Anyway, it still was an interesting book. It points out that there are many creation stories in both the Old and New Testaments. It also talks about how the stories connected with things that people at that time needed to learn about God. It also went in to how all of the stories connect and ultimately spring from Jesus and His role in creation. Over all a very deep book, but still easy to read.

Thursday, October 15, 2009

A Holiday Book in Review: Magic Kingdom For Sale - Sold!

Magic Kingdom For Sale - Sold! By: Terry Brooks
Fiction: fanisty 373 pages
Book Count: 63

Ben Holiday was a middle aged man with nothing left to live for. His wife was dead. He was tired of his job. He only had one friend in the world and they were work assiciates. Then he sees an ad in a holiday wish book for a magic kingdom for sale. Buyer to be made its king. Something about the ad draws him. He ends up buying it without even being sure that he believes it's real. When he goes there it is all compleatly real, magic, dragons, fairies and all. The only problem is that the kingdom has fallen apart after 20 years with out a real king. His court is a less then skilled magician, a dog, and two creatures from fairy lands. No one else will follow him. This was a very fun and funny book.

Tuesday, October 13, 2009

Things for Sale on E-bay Right Now!

* 1942 State board of Embalmers & Funeral Directors I.D.
* Toe Tags
* Mortuary Cosmetics Set with Case
* "Cemetery Reefs"
* 1932 Death Certificate
* "Hi-Gain Spirit Ghost Hunting ORB MICROPHONE AUDIO MIC"

Monday, October 12, 2009

Columbus Day Fact:

During Columbus' time educated people believed that the earth was round. The real issue of the day was how wide around it was.

Friday, October 09, 2009

A Holiday Book in Review: The Road to Hell

The Road to Hell By: Jackie Kessler
Fiction: paranormal romance 280 pages
Book Count: 62

This is book two in the Hell on Earth series. Jesse was a succubus, but she escaped hell and fell in love with a human man. She wants to learn how to jut be a normal human, but hell just keeps trying to pull her back. It starts with a bit on names of cities including Hell, MI, Paradise, PA and Intercourse, PA. I have to say that they didn't spend enough time looking over Michigan's map as there is also a Paradise and a Climax. Also the book makes one ask questions on what would be a insult or curse word for someone in Hell. For example, Jesse the succubus turned human stripper, was called something like "slutty, ho" as an insult where I would think that would be a compliment for them. Overall the book was fun to read with an interesting storyline that kept me turning pages. Sometimes I was turning because I didn't want to read yet another reason on how and why Jesse's nipples were getting hard, but mostly it was due to the interesting storyline, which also included many other unusual characters. These included: a witch, two furies, an incubus, an angel, and the devil himself as well as his replacement.

Thursday, October 08, 2009

A Holiday Book in Review: Death Loves a Messy Desk

Death Loves a Messy Desk By: Mary Jane Maffini
Fiction: Mystery 296 pages
Book Count: 61

This book is both a mystery and a book of organizing tips; however, it didn't even point out one that would be useful in the storyline. If you think you've misplaces/had a pet take your cell phoneand it's on, call yourself on a different phone to find it. Besides that it was an intresting book with twists and turns that one did not see coming.

Wednesday, October 07, 2009

Halloween Facts

In Ireland a traditional food for Halloween is barnbrack, a fruitcake with small items in it used for fortune telling.

Tuesday, October 06, 2009

Today in History: October 6th

- In 1582 this day did not exist in 4 counties.
- In 1889 Edison shows the first movie.
- In 1945 the curse of the Billy goat is started when it is removed from Wrigley Field during game 4 of the World Series.
- Before this day in 1966 LSD wasn’t illegal in the USA.
- In 1979 Pope John Paul II becomes the 1st Pope to visit the White House.
- In 1995 51 Pegasi was found to also have a planet orbiting it.

Monday, October 05, 2009

New Show

Tommorow at 10 pm on Discovery there will be a new show called "Ghost Lab". It is about ghosts, and as its on Discovery is aperently also about science.

Saturday, October 03, 2009

Garfield's Halloween Special

One of our favorite Halloween specials is Garfield's so here is a link to see it too.
Click here.

Friday, October 02, 2009

Thursday, October 01, 2009

Holidays in October

3 Chinese Moon Festive
4 Feast of St. Francis of Assisi
World Animal Day
5 World Teachers' Day
9 Leif Erikson Day
11 National Coming out Day
12 Columbus Day
12 Canadian Thanksgiving
15 Pregnancy and Infant Loss Rememberance Day
16 Boss’s Day
17 Sweetest Day
17 Diwali
17 International Day for the Eradication of Poverty
19 Bhai Dooj
21 International Day of the Nacho
23 Mole Day
30 Candy Corn Day
31 Halloween
31 Samhain